TeliaSonera voitti 4G-lisenssin Tanskassa

TeliaSonera on saanut 4G-lisenssin uuden sukupolven mobiililaajakaistapalvelujen tarjoamiseksi Tanskassa ja käynnistää 4G-palveluiden toimittamisen tanskalaisille asiakkailleen keväällä 2011.

Viime viikolla julkistettiin tieto, että TeliaSonera on voittanut Tanskan 4G-lisenssin. Nyt taajuuksia ja huutokauppaa koskevat tarkemmat tiedot on julkistettu.

– Olemme iloisia, että olemme hyvissä ajoin varmistaneet itsellemme 4G-lisenssit Ruotsissa, Norjassa ja Suomessa, ja nyt myös Tanskassa. Uskomme, että pystymme alle vuodessa käynnistämään tanskalaisille asiakkaillemme tarjottavat mobiililaajakaistapalvelut, sanoo Håkan Dahlström, Mobility Services -liiketoiminta-alueen johtaja, TeliaSonera.

Asiakkaiden kapasiteetin- ja nopeuden tarve kasvaa jatkuvasti, ja kaistanleveyden kysyntä on rajaton. TeliaSoneran 4G-mobiiliverkot tarjoavat helpon mahdollisuuden käyttää vuorovaikutteista televisiota, videoita, kehittyneitä verkkopelejä ja ammattisovelluksia, kaikki palveluita, jotka vaativat nopeaa yhteyttä ja kapasiteettia. 4G mahdollistaa mobiililaajakaistapalvelut, joiden nopeus on 20–80 Mb/s ja maksiminopeus 100 Mb/s.

Hankkimiensa taajuuksien avulla TeliaSonera voi rakentaa Tanskaan mobiililaajakaistaverkon, joka on nykyisiä 3G-verkkoja yli kymmenen kertaa nopeampi. 2 x 20 MHz:n taajuusaluepari ja 10 MHz:n yksittäinen taajuusalue 2,5 GHz:n kaistalla maksaa 336,3 miljoonaa Tanskan kruunua. Lisenssi on voimassa 20 vuotta.

Tietoja: TeliaSonera valjasti ensimmäisenä operaattorina maailmassa kaupalliset 4G-palvelut asiakkaiden käyttöön Tukholmassa ja Oslossa vuonna 2009. Vuonna 2010 verkon laajamittainen käyttöönotto jatkuu Ruotsin 25 kaupungissa ja matkailukeskuksessa ja Norjan neljässä kaupungissa. TeliaSonera on varmistanut 3G- ja 2G-verkkoja tukevien 4G-modeemien toimitukset vuoden 2010 toista neljännestä varten. 4G/LTE-järjestelmä perustuu LTE-radiotekniikkaa (Long Term Evolution) ja SAE-ydintekniikkaa (System Architecture Evolution) varten kehitettyihin 3GPP-standardeihin. Lisätietoja sivulla www.teliasonera.com/4g


_____________________________________________
TeliaSoneran lehdistötoimisto on toimittajien tavoitettavissa numerossa +46-771 77 58 30.

Tulevaisuutta ennakoivat lausunnot
Lehdistötiedotteessa esitetyt lausunnot, jotka liittyvät tulevaan tilanteeseen tai tuleviin olosuhteisiin, mukaan lukien tulevaa tulosta ja muuta kehitystä koskevat ennusteet, ovat tulevaisuutta ennakoivia lausuntoja. Tulevaisuutta ennakoivat lausunnot sisältävät riskejä ja epävarmuustekijöitä, koska ne koskevat tulevia tapahtumia ja niiden toteutuminen riippuu tulevista olosuhteista. Varmuutta siitä, että todelliset tulokset eivät poikkeaisi merkittävästi näissä tulevaisuutta ennakoivissa lausunnoissa suoraan tai välillisesti esitetyistä tuloksista, ei ole, sillä ne riippuvat monista tekijöistä joista moniin TeliaSonera ei voi vaikuttaa.