Uusi ainutlaatuinen brändi-identiteetti TeliaSoneraa yhdistämään

TeliaSonera ottaa tänään tärkeän askeleen yhtiön yhtenäistämisessä ottamalla käyttöön uuden, yhteisen brändi-identiteetin. Se kuvaa yhtiön kansainvälisen vahvuuden ja vahvan paikallisuuden yhdistelmää sekä yhtiön perintöä yhtenä telealan todellisista edelläkävijöistä. Tapahtuman kunniaksi TeliaSonera ottaa käyttöön houkuttelevimman dataverkkovierailuhinnoittelun Pohjoismaissa ja Baltian maissa.

TeliaSoneran 18 pääbrändiä yhdistyvät yhteisen, houkuttelevan brändi-identiteetin alle, vaikka nykyiset brändinimet säilyvätkin. Uuden brändi-identiteetin perusta luotiin jo vuonna 2009 TeliaSoneran Euraasian toiminnoissa. Brändi-identiteettiä on nyt kehitetty edelleen, ja se on ulotettu Pohjoismaihin ja Baltian maihin*. Brändiuudistus näkyy yli 300 vähittäismyymälässä, 1000 kyltissä ja noin 500 digitaalisessa rajapinnassa, mukaan lukien TeliaSoneran internetsivut Pohjoismaissa ja Baltian maissa, joilla on kuukausittain lähes seitsemän miljoonaa kävijää. 


- Tämä on seuraava askel matkallamme. Asiakkaamme saavat tuntuvia etuja asiakkuudestaan kansainvälisessä televiestintäkonsernissa, joka tarjoaa edelläkävijäpalveluita, huipputeknologiaa ja useille markkinoille yhteisiä palveluja ja joka kuitenkin ymmärtää paikalliset asiakastarpeet ja olosuhteet muita paremmin, sanoo TeliaSoneran toimitusjohtaja Lars Nyberg.


- Alennamme tänään dataverkkovierailun hintaa Pohjoismaiden ja Baltian markkinoilla 90 prosentilla. Tämä osoittaa selvästi, mitä tarkoitamme TeliaSonera-perheen asiakkaiden tuntuvilla eduilla. Pystymme tähän merkittävään hinnanalennukseen hyödyntämällä täysin läsnäolomme Pohjoismaiden ja Baltian markkinoilla, sanoo Lars Nyberg.


Pohjoismaista Nepaliin
TeliaSonera on kehittynyt yhdeksi Euroopan ja Euraasian johtavista operaattoreista alle kymmenessä vuodessa. Muutaman viime vuoden aikana TeliaSonera on avannut maailman ensimmäisen 4G-verkon, kehittynyt Euroopan johtavaksi IP-operaattoriksi ja rakentanut Himalajalle maailman korkeimmalla paikalla sijaitsevan langattoman dataverkon. Konsernin toiminta-alue ulottuu nyt Pohjoismaista ja Baltiasta Euraasian halki aina Nepaliin saakka. TeliaSoneralla on yhteensä yli 150 miljoonaa asiakasta.


Uusi brändi vahvistaa edelleen TeliaSoneran asemaa kansainvälisellä televiestintäalalla ilmentämällä ainutlaatuista globaalin kattavuuden ja paikallisen toteutuksen yhdistelmää. Lisäksi brändi ilmentää TeliaSoneran historiaa ja perintöä yhtenä alan todellisista edelläkävijöistä, joka on ollut mukana perustamassa matkaviestintää ja vauhdittamassa tietoyhteiskunnan kehitystä.


- Muutaman viime vuoden aikana olemme panostaneet paljon TeliaSoneran yhtenäistämiseen. Uusi brändi-identiteetti on seuraava looginen vaihe pyrkiessämme yhtenäistämään toimintojamme koko toiminta-alueellamme hyödyntämällä kansainvälistä vahvuuttamme yhdistettynä paikalliseen läsnäoloon ja luomalla alan houkuttelevimman brändin, sanoo Lars Nyberg.


*Uuden brändi-identiteetin ottavat 12.5. käyttöön Netcom ja NextGenTel (Norja), Telia (Tanska), Telia (Ruotsi), Sonera (Suomi), EMT ja Elion (Viro), Omnitel (Liettua), TeliaSonera, TeliaSonera Finans ja TeliaSonera International Carrier.  Brändiä käyttävät jo Kcell (Kazakstan), Geocell (Georgia), Ncell (Nepal), Tcell (Tadžikistan), Azercell (Azerbaidžan) ja Moldcell (Moldova), ja se otetaan kesäkuussa käyttöön myös Ucellissa (Uzbekistan). Se näyttää ja tuntuu yhdistävältä, dynaamiselta ja yhteiseltä, ja sen väri on lämmin violetti.


Tutustu uuteen brändiimme osoitteesta www.teliasonera.com/new-brand


Lehdistötilaisuus torstaina 12.5.2011


Aika: 10.00 (CET)
Paikka: TeliaSoneran pääkonttori, Stureplan 8, Tukholma, Ruotsi


Uuden brändin ja ilmeen esittelevät TeliaSoneran toimitusjohtaja Lars Nyberg ja TeliaSoneran viestintäjohtaja Cecilia Edström.


Osallistujia pyydetään esittämään lehdistökortti tai vastaava.


Lehdistötilaisuus pidetään englanniksi ja sen voi katsoa webcast-lähetyksenä osoitteessa
www.teliasonera.com/webcast-12-05-2011.


Voit myös kuunnella tilaisuutta suorana puhelimitse ja osallistua Q&A-osioon puhelinkonferenssissa. Varmista puhelinneuvotteluyhteys soittamalla johonkin alla olevista numeroista muutama minuutti ennen lehdistötilaisuuden alkamista ja ilmoita osallistumisestasi.


Sweden Free Call: 0200 890 171
Sweden Local Call: 0850 336 434  
UK Free Call: 0800 694 0257
UK Standard International: +44 (0) 1452 555 566
Puhelinneuvottelun tunnuskoodi: 66 18 70 71


Huomaa, että webcast-lähetyksen ja puhelinkonferenssin välillä voi olla 30 sekunnin viive, jos katselet tilaisuutta samalla kun soitat sinne.


Voit myös kuunnella tilaisuuden jälkikäteen nauhoitteena 18.5.2011 asti.
Tunnuskoodi: 66187071#
International Dial In: +44 (0) 1452 55 00 00
UK Free Call Dial In: 0800 953 1533
UK Local Dial In: 0845 245 5205TeliaSonera AB julkaisee tämän tiedotteen Ruotsin arvopaperimarkkinalain (lagen om värdepappersmarknaden) ja/tai Ruotsin rahoitusvälineiden kaupankäynnistä annetun lain (lagen om handel med finansiella instrument) perusteella. Tiedote on annettu julkaistavaksi 12.5.2011 klo 7.00 (CET).


Lisätietoja TeliaSoneran lehdistöpalvelusta, +46-771 77 58 30, press@teliasonera.com


Tulevaisuutta arvioivat lausunnot
Tähän tiedotteeseen sisältyvät tulevaisuuden tilaa tai tapahtumaa koskevat lausumat, mukaan lukien toiminnan tulevaa tulosta ja muita ennusteita koskevat lausumat, ovat tulevaisuutta koskevia lausumia. Luonteensa mukaisesti tulevaisuutta koskeviin lausumiin sisältyy riskejä ja epävarmuutta, koska ne liittyvät tuleviin tapahtumiin ja niiden toteutuminen riippuu olosuhteista tulevaisuudessa. Ei ole varmuutta siitä, etteivätkö tulokset poikkeaisi olennaisesti tulevaisuutta koskevissa lausumissa suoraan tai epäsuorasti esitetyistä monien tekijöiden vuoksi, joista useisiin TeliaSonera ei voi vaikuttaa.TeliaSonera tarjoaa verkkoyhteyksiä ja televiestintäpalveluja Pohjoismaissa ja Baltian maissa, Euraasian kehittyvillä markkinoilla – Venäjä ja Turkki mukaan lukien – sekä Espanjassa. TeliaSonera auttaa ihmisiä ja yrityksiä viestimään helposti, tehokkaasti ja ympäristöystävällisesti. Yhtiön tavoitteena on olla kaikilla markkinoillaan suurin tai toiseksi suurin operaattori tarjoamansa parhaan asiakaskokemuksen ja korkealaatuisten verkkojen sekä kustannustehokkaan toimintansa ansiosta.  TeliaSonera on myös Euroopan johtava tukkumyyntitoimittaja kokonaan omistamansa kansainvälisen verkon kautta. Vuonna 2010 yhtiön liikevaihto oli 107 mrd. kruunua, käyttökate 37,7 mrd. kruunua ja tulos/osake 4,73 kruunua. TeliaSoneran osake noteerataan Tukholman ja Helsingin pörsseissä (NASDAQ OMX Stockholm ja NASDAQ OMX Helsinki).  Lue lisää osoitteesta: www.teliasonera.fi